Heidehof's Don DiŽgo

Hengst, vos, 1,48, geboren in 2005

 

Moeder: Heidehof's Nathalie

Vader: Morgenland's Fabian

Moeders vader: Orchard d'Avranches

 

Don DiŽgo was al een opvallende verschijning op de hengstenkeuring in 2008, vooral door zijn uitzonderlijk goede beweging.

Hij werd ook zonder enige twijfel verkozen tot ďHengst met de beste draf 2008Ē.

Citaat uit het Welshmagazine: De hengst met de beste draf wist in de eerste bezichtiging al vele fans voor zich te winnen. Tijdens de verkiezing zelf was het geluid oorverdovend. Deze hengst kan zowel in stap als in draf super lopen, iedere pas is goed, aldus Juryvoorzitter Dhr. Goumans.
In de Paardenkrant werd hij omschreven als een hengst met een fenomenaal bewegingsmechanisme en een ruim voldoende exterieur met veel Welsh uitstraling.
Ook in het verrichtingsonderzoek bleek Don DiŽgo een uitschieter, met o.a. een 8,5 op de draf en negens voor de galop en de dressuuraanleg. 

Dit jaar stak Don DiŽgo er op de hengstenkeuring onder het zadel met kop en schouders bovenuit, en werd hij kampioen van de hengsten onder het zadel. Telkens word Don DiŽgo weer geroemd om zijn uitmuntende beweging wat we hard nodig zijn in de hedendaagse NWR fokkerij.
De eerste veulens van Don DiŽgo zijn inmiddels geboren, het zijn hoogbenige, rassige veulens met een mooie schuine schouder. 

Don DiŽgo heeft op 5 april 2008 het verrichtingsonderzoek beŽindigd en scoorde de volgende cijfers:

Stap: 8

Draf: 8,5

Galop: 9

Dressuuraanleg: 9

Springaanleg: 7

Karakter: 8

Stalgedrag: 8

Geschiktheid als sportpony: 8

 

Heidehof's Don DiŽgo staat ter dekking bij

JK Stables te Tolbert.

 

Don DiŽgo is een volle broer van de bij het NRPS goedgekeurd hengst Heidehof's Hero.