De fokkerij

De fokkerij bestaat al sinds 1961, kortom; al bijna 50 jaar! In al die 50 jaar wordt er gefokt met de rijpony's onder de Welsh, de sectie NWR. Ons streven is het fokken van pony's die goed aan het fokdoel van het stamboek voldoen, maar ook karakter is van belang. Veulens komen vanaf de eerste dag in handen, van zowel kinderen als van volwassenen. Tevens worden de uitblinkers uitgebracht op de keuring, wat al vele successen heeft opgeleverd!

Heidehof's Amika (v. Bowe)

De jeugd heeft de grootste pret in de sneeuw!

Elk jaar worden er, door de 4 fokmerries, veulens gebracht. De merries worden meestal tot hun 3e levensjaar aangehouden om te zien of ze eventueel ook als fokmerrie kunnen gaan dienen of of ze meer potentie in de sport hebben. Hebben ze dat, dan worden ze beleerd en verkocht. Hengsten worden vaak in hun eerste levensjaar al verkocht of nog wat later geruint, gezien het hier om een fokstal gaat met veel merries is het niet altijd praktisch daar hengsten bij te hebben. In samenwerking met  JK Stables te Tolbert stellen wij Heidehof's Don Digo ter dekking. Deze super bewegende hengst is in 2008 goedgekeurd.

Tevens staan er op stal Heidehof's nog twee Gelders paarden. Deze zijn in het bezit van Tjebbe en Monica Hoekstra. Ze fokken met de voorlopig KEUR merrie Vodina.